Overslaan en naar de inhoud gaan

Voel jij je thuis in jouw keuken? Dan moet je voor deze opleiding kiezen.

Je werkt graag met eten. En je wilt de wereld van de keuken beter leren kennen. 

Onze opleidingen keukenmedewerkerhulpkok, kok of keukenverantwoordelijke tonen je meteen de praktijk. In ons didactisch restaurant, tijdens bedrijfsbezoeken, op je stage of via werkplekleren leer je de finesses van het vak. Ervaren chef-koks brengen je culinair op topniveau. Ook veiligheidsvoorschriften, regelgeving rond hygiëne en kostprijsberekening behoren tot het menu. 

Van de mise-en-place tot het kostenbeheer en de werkplanning: in deze opleiding komen alle facetten van de restaurantbeleving aan bod. Kom naar CVO Brussel, met zijn campus COOVI de grootste speler voor opleidingen in voeding en drank in en rond Brussel.

Korte intro

Wanneer kan ik starten?

In september kan je starten met heel wat modules. Meer info? Bekijk het lessenrooster of neem deel aan een online infomoment. Een docent beantwoordt al je vragen. 

Is het wel voor mij?

Voel jij je thuis in jouw keuken? Sla je supergraag aan het koken en wil je leren meedraaien in een restaurant? Dan moet je voor deze opleiding kiezen.Onze cursisten komen van overal. Van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

  • Je start als keukenmedewerker.
  • Als hulpkok ben jij de assistent van de kok.
  • Als kok ben jij baas. Je bepaalt de lekkerste gerechten. Je berekent ook de kosten en maakt de werkplanning op. Elke dag motiveer je je personeel  om het beste van zichzelf te geven.
  • Keukenverantwoordelijken  bedenken nieuwe recepten, bespreken menu’s voor banketten en maken offertes.

Een docent vertelt

Extra: wil je een korte intensieve opleiding volgen?

Naast deze opleidingen, organiseert CVO Brussel ook korte, intensieve opleidingen. 

Hulpkok in 5 maanden  Kok in 1 jaar

 

Docenten

Monique Pottillius
Monique Pottillius

Met 37 jaar horeca-ervaring geef ik graag mijn kennis door. De dankbaarheid die ik van leerlingen terugkrijg en de opperbeste sfeer onder collega’s, daar doe ik het voor. Ik leer graag vis- en wildbereidingen aan, maar koester ook mijn kennis van de basisbereidingen.

Frans Suvée
Frans Suvée

Ik studeerde af aan CVO COOVI in de afdeling Hotel. Ik werk in de horeca en zie mijn taak als lesgever in het delen van mijn ervaring en kennis met mensen die de basisproducten graag tot een mooi en smakelijk geheel omtoveren. Mijn specialiteit is het bewaren van rust en kalmte in het stresserende restaurantleven. Voor mij is het unieke aan CVO Brussel de sterke band tussen cursisten en collega’s. De beroepskennis van de lesgevers en het ondersteunend personeel is super.

 

 

 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, heb je veel opties: 

  • als chef of hulpchef in een (top)restaurant

  • als keukenverantwoordelijke

  • in de grootkeuken.

Of start als zelfstandige een eigen zaak! 

Inschrijven
Restaurant en keuken bij CVO Brussel

Specialisaties en stages

Bij CVO Brussel stomen we je klaar voor het werkveld. En als er in dat werkveld veranderingen of nieuwe trends op til zijn, spelen wij kort op de bal. Daarom zijn er de zwevende modules: specialisaties en stages die jou op een niveau hoger tillen dan de rest. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan. 

 

 

 

Lees meer

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Hilde Allaerts
Hilde Allaerts

Ik studeerde af als kok en keukenverantwoordelijke. Kort erna startte ik met mijn eigen zaak, “The Happy Cook”. Ik doe dit nu al 5 jaar en voor mij is en blijft dit beroepshalve de beste beslissing die ik ooit nam. De fijne samenwerking met de leerkrachten, en hun vakkennis die zij met ons delen zijn wellicht de grootste troeven van CVO COOVI. Daarnaast heb ik vele vriendschappen opgebouwd met de medeleerlingen, en het is super leuk om nog steeds nieuwe cursussen te volgen.

d' Erfzonde
Yves Cornet

Ik besloot mijn beroep als schrijnwerker te stoppen en ging een nieuwe uitdaging aan. Ik opende een eet-en praatcafé in mijn geboortehuis. Ik volgde de opleiding kok aan CVO COOVI. De eerste jaren kon je bij ons terecht voor een gezellige babbel en een kleine knabbel. Sinds ik mijn diploma heb, staan er ook stevige gerechten op de kaart.

De lesgevers bij COOVI begrepen wat ik wilde bereiken en dankzij hen bied ik mijn klanten lekkere, originele en verzorgde gerechten aan. Ons eet-en praatcafé d’erfzonde is nu bijna 15 jaar open en velen vinden de weg voor een goeie pint aan de toog , een snelle hap of een rustig etentje met familie of vrienden.