Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervul een vertrouwensfunctie in de medische sector

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.


 

 
 
 

Je bent sterk in administratie? Je bent communicatief, vriendelijk en discreet? De medische wereld interesseert jou? Als medisch administratief bediende vervul je een cruciale rol in een medische omgeving, omdat jij de eerste persoon bent met wie patiënten in contact komen. Jij legt afspraken vast en bereidt consultaties of opnames voor. Je leert de medische terminologie kennen en past ze toe in je briefwisseling, medische rapporten en medische dossiers. In de opleiding medisch administratief bediende verdiep je je in secretariële en computervaardigheden, en tegelijkertijd krijg je inzicht in de medische terminologie, het omgaan met patiënten en de wijze waarop een zorginstelling functioneert. Tijdens een stage doe je professionele ervaring op. Iets voor jou?

Word medisch administratief bediende, met CVO Brussel.

Als medische administratief bediende heb je naast je organiserende taken ook een belangrijke sociale rol bij het telefonische contact met en bij het onthaal van patiënten.

Korte intro 

Ja maar, is daar vraag naar?

Als medisch administratief bediende ben je de centrale figuur in het medisch secretariaat van dokterspraktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra,centra voor geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra, woon- en zorgcentra, ziekenfondsen of medische laboratoria.

Is dat wel voor mij?

Je houdt ervan patiënten te onthalen en op hun gemak te stellen. Je hebt een luisterend oor, maar je bent ook discreet. Je wil het aanspreekpunt zijn voor de patiënt én voor de arts of andere medische hulpverleners. Kies dan voor deze opleiding. Je krijgt een stevige administratieve basis. Je verbetert je talenkennis en je leert de medische terminologie.

De docent vertelt

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden:

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden verbonden aan deze opleiding.

Voorziene startdatum:

September 2020

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt 4 semesters (2 jaar).

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van medisch administratief bediende. In combinatie met het het certificaat van aanvullende algemene vorming krijg je een diploma secundair onderwijs.

 

 
 
 

Docenten


 

 
 
 

Toekomst

 

 
 
 
Inschrijven