Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervul een vertrouwensfunctie in de medische sector

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.


 

 
 
 

Ben je sterk in administratie? Ben je communicatief, vriendelijk en discreet? Heb je interesse in de medische wereld? Word medisch administratief assistent.

Als medisch administratief assistent werk je in een medische omgeving en heb je een belangrijke rol. Je bent de eerste persoon bent met wie patiënten in contact komen. Via de telefoon en aan het onthaal. 

Jij legt afspraken vast en bereidt consultaties of opnames voor. Je communiceert met patiënten en je werkt in medische rapporten en medische dossiers. 

In deze opleiding krijg je:

  • administratieve en computervaardigheden
  • medische terminologie
  • omgaan met patiënten
  • hoe werkt een zorginstelling?

Tijdens een stage doe je professionele ervaring op. 

Als medische administratief assistent heb je niet alleen organiserende taken, maar ook een belangrijke sociale rol in het contact met patiënten.

Korte intro 

Is daar vraag naar?

Als medisch administratief assistent kan je werken in dokterspraktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, centra voor geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra, woon- en zorgcentra, ziekenfondsen of medische laboratoria.

Is dat wel voor mij?

Je houdt ervan patiënten te onthalen en op hun gemak te stellen. Je hebt een luisterend oor, maar je bent ook discreet. Je wil het aanspreekpunt zijn voor de patiënt én voor de arts of andere medische hulpverleners. Kies dan voor deze opleiding. Je krijgt een stevige administratieve basis. Je verbetert je talenkennis en je leert de medische terminologie.

De docent vertelt

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden:

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden verbonden aan deze opleiding.

Voorziene startdatum:

September 2022

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt 4 semesters (2 jaar).

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van medisch administratief assistent. In combinatie met het het certificaat van aanvullende algemene vorming krijg je een diploma secundair onderwijs.

 

 
 
 

Docenten


 

 
 
 

Toekomst

 

 
 
 
Inschrijven