Overslaan en naar de inhoud gaan

Bied je klanten altijd een kwaliteitsvolle oplossing voor hun sanitaire probleem

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Een lekkende kraan? Een verstopte afvoer? Sanitaire toestellen aansluiten? Jij zorgt altijd voor een kwaliteitsvolle oplossing.

Is het iets voor jou om als loodgieter te werken? Dan moet je de kneepjes van het vak beheersen. Als loodgieter ben jij een gespecialiseerd vakman. Tegelijkertijd is je takenpakket zeer divers. Je kan kraanwerk en spoelinrichtingen onderhouden. Je kan lekken detecteren en herstellen. Je kan advies geven en helpen bij vochtbestrijding. Je kan allerlei sanitaire installaties monteren, aanleggen en repareren.

In de opleiding loodgieter leer je het buigen, verbinden en plaatsen van buizen, het plaatsen en aansluiten van sanitaire en gastoestellen en het plaatsen en onderhouden van eenvoudig kraanwerk en spoelinrichtingen. De opleiding bestaat uit vier heel praktijkgerichte modules. Na deze opleiding ben je in staat een uitmuntende service te verlenen aan al jouw klanten.

Word loodgieter, met CVO Brussel.

Je helpt graag mensen die in nood beroep op jou doen. Je werkt nauwkeurig en vindt altijd een oplossing. In deze opleiding maken we van jou een echte vakman.Bovendien zijn we in de wijde regio hét bekendste opleidingscentrum in dit studiegebied.

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

Voor loodgieters is er altijd werk. Op de arbeidsmarkt is er grote vraag naar mensen die sanitaire installaties kunnen aanleggen en onderhouden. Loodgieters behoren ook tot de best betaalde vakmensen. Als loodgieter maak je dus een grote kans dat je onmiddellijk werk vindt.

Is het wel voor mij?

Loodgieter is een gevarieerd vakmanschap en een dankbaar beroep. Elke werkdag is anders. Je kennis en vaardigheden zet je bij elke klus op een andere manier in. Ook de constante technische vernieuwing maakt het vak meer dan uitdagend. Bovendien is het een heel sociaal beroep. Je komt elke dag met andere mensen in contact. Eens je de klus geklaard hebt, kan je altijd rekenen op de dankbaarheid van de klant.

Een docent vertelt

Praktisch

De opleiding gaat door op woensdag (of vrijdag) in een goed uitgeruste werkplaats. Er is geen voorkennis vereist.

De opleiding bestaat uit vier praktijkgerichte modules (260 lestijden). Er is geen stage voorzien.

Voor meer informatie kan je mailen naar kevin.tassenoy@cvobrussel.be 

Buiten het inschrijvingsgeld wordt geen materiaalkost aangerekend. Alle nodige materialen en gereedschappen zijn voorradig in de werkplaats.

Locatie: