Overslaan en naar de inhoud gaan

Word de steun en toeverlaat van de zwangere vrouw, de pas bevallen moeder en de pasgeboren baby

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Wil je jonge moeders en hun pasgeboren baby helpen, begeleiden en ondersteunen? Kies dan voor deze opleiding.

Je wil de juiste zorg bieden aan moeders voor, tijdens en na de bevalling. Je wil de ontwikkeling van de pasgeboren baby opvolgen en helpen bij de verzorging en de voeding ervan. Je wil de partner en eventuele andere kinderen in het gezin ondersteunen, zodat het hele gezin ten volle kan genieten van de nieuwe baby. Als kraamverzorgende ben je de rechterhand van de zwangere vrouw of pas bevallen moeder in de periode tot 3 maanden na de bevalling. In deze opleiding volgt leer je alle vaardigheden om moeder en kind als professional te ondersteunen in de kraamzorg. Je leert praktische hulp geven, maar ook de nodige psychosociale ondersteuning.

De opleiding Kraamzorg Verzorgende is een korte beroepsopleiding (van 120 lestijden). Je moet beschikken over het certificaat van de opleidingen Verzorgende, Zorgkundige of Begeleider in de kinderopvang.

Word kraamverzorgende, bij CVO Brussel.

In de korte beroepsopleiding Kraamzorg leer je de juiste zorg bieden voor, tijdens en na de bevalling. Moeder en baby staan centraal, maar je ondersteunt ook de partner en de eventuele andere kinderen van het gezin. Je biedt praktische hulp en psychosociale ondersteuning.

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

Als kraamverzorgende kom je terecht in de thuiszorg.Je kan aan de slag bij de diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg die erkend zijn door of aangemeld zijn bij Zorg en Gezondheid. Er zijn zowel openbare als private diensten. 

Is het wel voor mij?

Hou je ervan om lichaamsverzorgende, huishoudelijke, familiale en psychosociale hulp te bieden? Of het nu de eerste of een volgende bevalling is, voor de jonge moeder blijven de eerste weken na de geboorte van hun baby een aanpassing vragen. Tijdens deze periode kan jij het verschil maken. Kies daarom voor deze opleiding. Wij leren je op een professionele manier discreet en kwaliteitsvol hulp te bieden, zodat jij van de kraamtijd een periode maakt waarin het hele gezin ten volle kan genieten van de nieuwe baby.

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden:

Je kan de opleiding kraamzorg enkel volgen als je het certificaat behaald hebt van de opleiding verzorgende, zorgkundige of begeleider in de kinderopvang.

Voorziene startdatum:

De opleiding start enkel als er genoeg kandidaten zijn.

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt één schooljaar. 

Locatie Campus Kaai, Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht

Docenten