Overslaan en naar de inhoud gaan

Smeed het ijzer terwijl het heet is: word hoefsmid!

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

 

 
 

Wil je een gepast hoefijzer kunnen maken uit een gewone stalen stang? Ben je aan het werk als hoefsmid en wil je je kennis opfrissen? Heb je een paard of een ezel en wil je hun voeten zelf kunnen verzorgen? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Na de opleiding Hoefsmid en bekapper kan je een gepast handgesmeden ijzer smeden. Je kan ook werken met fabrieksijzers en hebt een voldoende ruime kennis om zelf je materiaal te maken. Je kan paardenvoeten meten en het gepaste ijzer maken en aanmeten.

FacebookTip! volg onze Hoefsmederijschool ook op Facebook!

 

De opleiding is heel praktijkgericht. Je krijgt natuurlijk een theoretische basis over de samenstelling, groei en werking van de paardenvoet. De hoefas, stellingen en gangen van het paard zijn voor jou binnenkort helemaal duidelijk.

Korte intro

Is daar vraag naar?

Voor een goede hoefsmid is er altijd werk: in manèges, in de paardensport of bij particuliere paardenbezitters. Een paard heeft verschillende keren per jaar nieuwe ijzers nodig en eigenaars zijn gehecht aan hun paarden en willen er alleen maar het beste voor. Onze bekwame en gediplomeerde meesterhoefsmeden kunnen dus onmiddellijk aan de slag als zelfstandig hoefsmid.

Is het wel voor mij?

Wanneer je de voeten van een paard wil leren bekappen, kies je voor de opleiding bekapper. Wil je ook hoefijzers leren smeden en paarden beslaan, dan volg je nadien ook de opleiding hoefsmid.

Je hebt geen voorkennis nodig.

De opleiding hoefsmid geeft in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming recht op een diploma secundair onderwijs.

Een docent vertelt

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden:

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden verbonden aan deze opleiding.

Voorziene startdatum:

September 2022

Duur van de opleiding:

Je kan de opleiding zowel overdag als 's avonds volgen.

Overdag kan je kiezen tussen een voltijds of een deeltijds traject. Bij het voltijds traject kom je 4 dagen per week naar CVO Brussel. De opleiding duurt dan 1 jaar. Bij het deeltijds traject kom je 2 dagen per week naar CVO Brussel. De opleiding duurt dan 2 jaar.

Als je de opleiding 's avonds volgt, kom je 1 avond en 1 zaterdag per week naar school. De opleiding duurt dan 2,5 jaar.

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van hoefsmid en bekapper.

Heb je geen diploma secundair onderwijs? Je kan deze opleiding perfect combineren met een opleiding Aanvullende Algemene Vorming.

Het certificaat Aanvullende Algemene Vorming + het certificaat van hoefsmid en bekapper = een diploma secundair onderwijs!

Locatie:

  • Hoefsmederijschool CVO Brussel, materiaalstraat 67, 1070 Brussel
 
 

Toekomst

 

 
 
Inschrijven