Overslaan en naar de inhoud gaan

Plant mee de parken en tuinen van de stad

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Heb jij groene vingers? Werk je graag buiten, in het groen? Tijd om hovenier te worden!

Plant mee de parken en tuinen van de stad. Werk buiten, in de frisse lucht, met je gezicht in de zon en je handen in de grond.

Leer alles over bomen en word plantenexpert.

Leer snoeischaren, kettingzagen en graafmachines gebruiken. Word een krak in tuinbouw en tuinaanleg. 

“Vind werk in de privé of bij gemeentelijke groendiensten”

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

De vraag naar tuinbouwspecialisten is groot. Vooral de privé-sector zoekt getalenteerde hoveniers, maar ook gemeentelijke groendiensten kunnen extra medewerkers gebruiken. Bij CVO Brussel leggen we de basis van jouw tuinbouwkennis en volg je specialisatie-opleidingen. Zo krijg je een voorsprong op de concurrentie. 

We maken je klaar voor de arbeidsmarkt.

Is het wel voor mij?

Werk je graag met planten, met bomen en in tuinen? Of werk jij gewoon graag buiten, omgeven door groen? Dan wordt het tijd om hovenier te worden! Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de technieken die je nodig hebt.

Een docent vertelt

Meer informatie

Mail Kevin Tassenoy of kom langs op het secretariaat van campus COOVI.

 

Docenten

Kristof Barbé
Kristof Barbé

Kristof heeft al 25 jaar ervaring in de tuin. Sinds 2013 geeft hij zijn kennis door aan cursisten van de opleiding hovenier. Kristof is gespecialiseerd in groenaanleg en- onderhoud. Een tuin of een park is meer dan een boom en een bloempje. Je moet de juiste plantkeuzes maken en de planten ook begeleiden. Hoe ouder een tuin wordt, hoe fascinerender. Altijd ontdek je wel iets nieuws.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn groot. Steek de handen uit de mouwen bij

  • gemeenten
  • hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven
  • ontwerpbureaus
  • recreatiebedrijven
  • boomverzorgingsbedrijven
  • tuinaannemers en tuincentra.

Of je start je eigen tuinbouwzaak op. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Tuinbouw bij CVO Brussel

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

James De Spiegelaere
James De Spiegelaere

Ik studeerde af als hovenier aan CVO COOVI. Al mijn dagen bij COOVI vormen mijn mooiste herinnering van die tijd. Het liefst verzorg ik planten en bedien ik machines. Na mijn opleiding ging ik onmiddellijk in de privésector aan de slag.

Wein Van den Broucke
Wein Van den Broucke

Ik studeerde af als hovenier. Mijn mooiste herinnering aan de opleiding waren de samenwerking met de medecursisten en de groepssfeer. Met hulp van de leerkrachten kon ik stage lopen in de Nationale Plantentuin. Erna koos ik om bij Pro Natura vzw aan de slag te gaan.  Sinds juli 2017 ben ik er werfleider.