Overslaan en naar de inhoud gaan

Gids in Brussel - Online navormingsreeks voor gidsen en liefhebbers

Heb je interesse in Brussel en wil je gewoon meer weten over onze hoofdstad?

Ben je al actief als gids en wil je je kennis uitbreiden?

Of wil je graag een voorsmaakje van de opleiding Gids?

Dan zijn deze navormingen echt iets voor jou. Online, corona-veilig.

Gids in Brussel

Wat?

Online navormingen voor gidsen.  

Je kiest zelf hoeveel navormingen je volgt.

Wanneer?

Telkens van 18.00 tot 21.30, met een pauze.

Hoe?

Je volgt de navorming online. Via een online platform zoals Skype. De link en extra informatie krijg je na je betaling. 

Prijs

Je betaalt 8 euro per navorming.

 
 
 

Op het programma

28 januari 2021

Het Yper Museum | Museum met de glimlach ...

Ann-Sophie Coene

In 2018 opende dit jonge historische museum. Het huist zusterlijk naast het In Flanders Fields Museum in de Ieperse Lakenhallen.

Het regionaal erkende museum beschrijft op een accurate manier, en met de nodige humor, de geschiedenis van 11 eeuwen Ieper.

YpermuseumHeb je interesse in middeleeuwen, die doorgaans niet zo donker waren als men denkt? Wil je kennismaken met een aantal sterke Ieperse vrouwen en kunstenaars of wil je op een grappige manier bijleren over de bouw van de Ieperse vestingen? Dan ben je in het Yper Museum aan het juiste adres.

Het museum is bewust gezinsvriendelijk en zet actief in op een vernieuwende publiekswerking en educatie. Participatie draagt de museumploeg hoog in het vaandel.

Via deze case study neemt educatief medewerker Ann-Sophie Coene je mee op een digitale reis doorheen het museum en zijn werking. Je maakt kennis met een aantal specifieke projecten voor scholen of iets minder voor de hand liggende doelgroepen. Ook onze jongerenwerking ‘het Voorlopig Bewind’, de jeugdige vinger aan de museumpols, passeert de revue.

In 2020 schudde corona de museale wereld grondig door elkaar. Voor het Yper Museum was het zoeken om onze werking tot bij de mensen thuis te brengen. We delen graag wat ervaringen.

Eindigen doen we met een korte vooruitblik. 2021 is volgens onze eigen tijdsrekening het jaar van de kat. Niet toevallig opent in mei onze eerste grote tijdelijke tentoonstelling ‘POES’.

Haar ‘zijn’ heeft Ann-Sophie Coene te danken aan (over)grootouders die de liefde vonden tijdens Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Als kind was ze mateloos onder de indruk van de gigantische Lakenhallen. De liefde voor de stad en haar verleden werd almaar groter tijdens een opleiding Toerisme. Daarop behaalde ze een bachelor in communicatie aan de Arteveldehogeschool Gent. Haar professionele carrière startte ze in Brussel. Ondertussen werkt ze al 11 jaar als educatief medewerker voor de Ieperse Musea, vandaag als deskundige educatieve werking van het Yper Museum. 

Info & Inschrijven

Inschrijven kan via ons inschrijvingsformulier.

We nemen contact op en bezorgen je de betaallink.

Is de betaling in orde? Dan krijg je de link om de navorming online te volgen. 

Meer informatie

Wil je informatie over de navormingen? Contacteer docente Josiane Van der Elst via josiane.vanderelst@cvobrussel.be.

Wil je informatie over je inschrijving? Contacteer ons via cvo@coovi.be.

Banner Gids in Brussel