Overslaan en naar de inhoud gaan

Schiet de beelden van je leven

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Wil jij de belangrijke momenten in je leven vastleggen op een professionele, kunstzinnige manier? Schrijf je dan in voor de opleiding vakfotograaf.

Zie jij de wereld in megapixels? Wil je gebeurtenissen vastleggen latere generaties? Wil je foto’s beter leren bewerken? Dan is de opleiding fotografie van CVO Brussel iets voor jou.

Wij zoomen in op alle facetten van de stiel. Je word lichtexpert, compositiekoning en een betere fotograaf.

Je huwelijk, een feest, een optreden ... voor de belangrijke momenten kiezen mensen nog altijd een professionele fotograaf

Korte intro

Wanneer kan ik starten?

In februari 2023 kan je starten met een aantal modules. 

Bekijk het lessenrooster

Welke kosten moet ik voorzien?

Wil je een opleiding fotografie volgen? Dan moet je een aantal kosten voorzien. 

Lees er alles over op deze pagina.

Is het wel voor mij?

Ben jij gefascineerd door het stilstaand beeld? Wil jij de belangrijke momenten in je leven kunnen vastleggen op een professionele, kunstzinnige manier? Schrijf je dan in voor de opleiding fotografie. Onze cursisten komen van overal. Van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Online expo

Elk jaar stellen de cursisten van de modules Portfolio en Masterclass hun werk ten toon. Om dat ook mogelijk te maken in coronatijden, lanceerde CVO Brussel een website. Daar kan elke cursist vanaf nu zijn werk tentoonstellen. Neem zeker een kijkje en geniet van de foto's.

 online tentoonstelling fotografie

Docenten

Els Steppé
Els Steppé

Els studeerde aan het Hoger Sint-Lukasinstituut in Brussel.  Ze werkte als cameravrouw voor televisie en in de bedrijfswereld. Daarna ging ze vier jaar lang aan de slag bij Colruyt in de food- en journalistieke fotografie.  Als freelance fotografe is ze actief in food-, reportage-, en portretfotografie.

 

 

Pieter Heremans
Pieter Heremans

Pieter heeft een jarenlange ervaring in de reportage-, portret- en studiofotografie.

Hij werkte als zelfstandige en in dienstverband. Vandaag is hij als freelancer nog steeds actief in de reclamefotografie.

 

 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis.

De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen als persfotograaf, als grafisch medewerker, als portretfotograaf, als huwelijksfotograaf, als reclamefotograaf, als interieur- en architectuurfotograaf.

Start als zelfstandige of in bijberoep.

 

 

Inschrijven
Fotograaf bij CVO Brussel

 

 
 
Meer info

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Michel van Rhijn
Michel Van Rhijn

Enkele jaren geleden wou ik starten als concertfotograaf. Ik volgde fotografie bij CVO COOVI en de bal ging aan het rollen. Nu schuim ik concerten af. Ik geniet met volle teugen van het leven en van mijn passie. Ik krijg ook andere foto-opdrachten, zoals trouwfeesten, communies en fotoshootings voor kleine zelfstandigen. Ik werk al enkele jaren als fotograaf in bijberoep. En wat mijn boekhouder vertelt, klinkt niet langer als Chinees, dankzij de opleiding bedrijfsbeheer die ik ook bij COOVI volgde”.

Hatim Kaghat
Hatim Kaghat

Ik ben Hatim en studeerde in 2014 af bij CVO COOVI. CVO COOVI gaf mij de hands-on praktijkkennis die ik nodig had om professioneel met fotografie bezig te zijn. Het belangrijkste dat ik er geleerd heb is fotobewerking, wat cruciaal is voor een fotograaf in 2017. Momenteel werk ik als freelance fotograaf voor Le Soir. Mijn mooiste herinnering is de tentoonstelling die we met alle studenten fotografie hebben in elkaar gestoken, waar we hard aan gewerkt hebben en tot een mooi resultaat zijn gekomen.