Overslaan en naar de inhoud gaan

Breng hoogspanning in je leven. Word elektricien

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

De opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur (REI) is heel divers. 

Alle aspecten van een elektrische installatie van een woning komen aan bod: slijpen en kappen, kabels trekken, schakelaars en stopcontacten aansluiten, de volledige zekeringkast bedraden, schema’s tekenen, de installatie in dienst stellen en fouten opsporen.

Daarnaast leer je ook videofoons aansluiten, een eenvoudig UTP-netwerk aanleggen, de basisbeginselen van domotica en voorzieningen voor nieuwe technieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, …

Dat we licht hebben in huis, onze smartphone kunnen opladen of een film op Netflix bekijken is te danken aan de residentieel elektrotechnisch installateur. Wij leren je alles over de installatie en herstelling van de elektrische nutsvoorzieningen in woningen: verdeelkasten, verlichting, verwarming, signalisatie, communicatie ) en voeding van apparaten.

Korte intro

Ja maar, is daar wel vraag naar?

Elektricien is een knelpuntberoep. Er is voortdurend nood aan kwalitatief opgeleide technici en installateurs. Met het certificaat REI kan je zo aan het werk! De elektrotechnische sector is in volle evolutie: domotica, beveiliging, digitale televisie, internet, telefonie en hernieuwbare energiebronnen zijn daar de onderdelen van.

Is het iets voor mij?

Je hebt geen voorkennis elektriciteit nodig. Wanneer je reeds ervaring hebt, is er de mogelijkheid tot vrijstellingstesten om een verkort programma te bekomen.

Wanneer je de opleiding REI hebt gevolgd, kan je de specialisatiemodules installateur domotica en/of alarmsystemen volgen.

Je kan ook kiezen om meer te leren over industriële elektriciteit, binnen onze opleiding PLC-technieker.

Een docent vertelt

Praktisch

VDAB

De opleiding wordt erkend door de VDAB. 

Toelatingsvoorwaarden:

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden verbonden aan deze opleiding.

Voorziene startdatum:

September 2020

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt 2 semesters (1 jaar).

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van residentieel elektrotechnisch installateur.

Locatie Campus Kaai, Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht