Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom in de wereld van bits, bytes en bugs

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

 

 
 

Je interesse voor informatica, hardware en software? Schrijf je in voor de opleiding Computeroperator iets voor jou.

Als computeroperator heb je een ondersteunende functie op technisch vlak. Op het vlak van hardware zorg jij voor het onderhoud en de herstellingen van PC’s en de randapparatuur en van netwerken.

Dankzij deze opleiding kan jij als computeroperator een eerstelijns-ondersteuning voor een PC bieden, besturingssystemen gebruiken, een installatie van een peer-to-peer netwerk uitvoeren en een netwerk met draadloze componenten uitbreiden. Naast hardwareaspecten heeft het beroep van computeroperator hoe langer hoe meer te maken met de systeemsoftware.

Werkt de wifi te traag? Krijgt niemand die printer aan de praat? Hoe werken beveiligingscamera's? Als computeroperator los jij alle vragen op, omdat je dankzij onze opleiding volledig app-to-date bent in de wondere wereld van de informatica.

 

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

De vraag naar informatici op de arbeidsmarkt blijkt al jaren hoog, want letterlijk elk bedrijf werkt tegenwoordig met computers en netwerken. De bedrijfswereld is continu op zoek naar informatici die algemene computer- en besturingssystemen, servers en netwerken kunnen installeren en onderhouden.Als computeroperator kan je aan de slag als ICT support, repair technicus, helpdeskmedewerker in grote bedrijven, KMO's, computerwinkels, maar ook bij heel veel overheidsadministraties en scholen. Of wil jij jouw eigen computerbedrijf oprichten? 

Is het iets voor mij?

De informatiemaatschappij evolueert bliksemsnel. Als jij gefascineerd bent door computers en informatica, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Met dit diploma kan je letterlijk alle kanten uit.

De docent vertelt

 

Praktisch

Toelatingsvoorwaarden:

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden.

Voorziene startdatum:

September 2020

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt 2 semesters (1 jaar).

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van computeroperator. In combinatie met het het certificaat van aanvullende algemene vorming krijg je een diploma secundair onderwijs.

Locatie Campus Kaai, Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht
 
 

Toekomst

 

 
 
Inschrijven