Overslaan en naar de inhoud gaan

Je moet een pietje-precies zijn, maar ook een vlotte prater die zich thuis voelt achter de toonbank

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Ben jij een precieze werker én een vlotte prater? Dan kan deze opleiding iets voor jou zijn. Bovendien kan je ondersteund worden door de VDAB!

 

 

Beschik jij over de juiste dosis interesse en zin om top-geneesmiddelen te maken? In de opleiding apotheekassistent zijn je technische skills even belangrijk als je sociale vaardigheden: je moet een pietje-precies zijn die nauwgezet zalfjes, druppels en capsules bereidt, maar ook iemand die vlot communiceert.

Word het uithangbord van een apotheek. Word de verwerker van bestellingen. Word een specialist in wikken en wegen, mengen en berekenen.

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

Apotheken willen maar al te graag talent binnenhalen. Ze zijn op zoek naar assistenten die nauwgezet, precies en klantvriendelijk hun cliënteel kunnen verder helpen. Bovendien kan je als apotheekassistent ook terecht in veel ziekenhuizen. Wie goed werk levert, maakt kans om van de schoolbanken meteen in het werkveld te mogen starten.

Is het wel voor mij?

Ben jij evengoed een precieze werker als een vlotte prater? Dan kan deze opleiding jou op het lijf geschreven zijn. Bovendien kan je ondersteund worden door de VDAB!

De docent vertelt

Meer informatie

Lees ook onze brochure.

 

Infofolder apotheekassistent

 
 

Docenten

Team apotheekassistent

In de opleiding farmaceutisch technisch assistent werken wij met een 5-tal leerkrachten samen om onze cursisten tot kwaliteitsvolle apotheekassistenten op te leiden. Ons team bestaat uit apothekers uit officina en ziekenhuizen, en leerkrachten met aanvullende specialiteiten. Onze jarenlange ervaring draagt bij tot het grote aantal afgestudeerden. Zij kunnen rekenen op een grote werkzekerheid zowel in de gewone als in de ziekenhuisapotheken.

 

 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je veel kanten op met je kennis. De werkopties zijn uitgebreid. Ga aan de slag: in een ‘officina’ of apotheek in een van de vele ziekenhuizen in België. 

 

 

Inschrijven
Farmaceutisch technisch assistent bij CVO Brussel

 

 
 

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Sven Tielemans
Sven Tielemans

Ik wou een jobwissel en bezocht toen CVO COOVI tijdens de infodagen. Ik besloot om de opleiding FTA in avondlessen te volgen. Hoe meer modules ik volgde, hoe meer mijn interesse groeide. Na de opleiding vond ik snel een job als farmaceutisch technisch assistent in een ziekenhuis.

Niko Matton
Niko Matton

Enkele jaren geleden volgde ik de opleiding farmaceutisch technisch assistent bij CVO COOVI in een combinatie van dag- en avondlessen. Na de opleiding startte ik onmiddellijk met een leuke job in de Europaziekenhuizen. Ondertussen zijn we hier al met 4 collega’s van COOVI.

Ala
Ala

Ik ben moeder van 3 kindjes en kon de opleiding FTA volgen via de VDAB.

Met de steun van mijn familie en van de leerkrachten van CVO COOVI studeerde ik af. Ik vond onmiddellijk werk!