Lestijden
40
Nodige voorkennis
Geen
Prijs
€ 1,5 / lestijd
Extra verbruikskosten
Module
Drankenkennis, bar en cocktails
Leer verschillende dranken serveren op restaurant- of banketniveau: bier tappen, alcholische en niet-alcoholische dranken schenken, warme dranken bereiden en serveren, en meer. Veiligheid en hygiëne zijn onze prioriteit.
De lessen vinden plaats op maandag, om de 2 weken. Dit zijn de data:
- 21 februari 2022
- 7 maart 2022
- 21 maart 2022
- 25 april 2022
- 14 mei 2022, de hele dag: didactische uitstap
- 23 mei 2022
Wat leer je in deze module?
Wil jij graag weten waarom James bond zijn martini shaken, not stirred drinkt?
Heb jij ook zo'n zin om een biertje uit te schenken dat niet enkel uit schuim bestaat?
En hoe zat dat met witte en rode wijnglazen?
Schrijf je in voor deze module? Je leert er:
- warme dranken, alcoholische en niet alcoholische cocktails maken en serveren.
- bieren uit een flesje en van de tap serveren, op de juiste temperatuur.
- Stille en mousserende wijn serveren, in het juiste glas.
- wijnadvies geven.
- groenten- en vruchtendranken serveren.
- bitters, anijsdranken, likeuren en distillaten serveren.
- waters, frisdranken en siropen serveren.
- het barmateriaal onderhouden.
- glazen herkennen en onderhouden.
- garnituren maken.
- etiketten interpreteren.
Het programma is goed gevuld. Daarom adviseren we alle cursisten om thuis te oefenen. Want oefening baart ... een mooi getapt pintje.
Informatie en inschrijven
Wil je meer informatie? Mail cvo@coovi.be. Wij helpen je graag verder!
Deze module is 1 module van de opleiding Maître/kelner. Na deze module kan je ook andere modules van de opleiding volgen.