Overslaan en naar de inhoud gaan

Speel met scheikunde, leer de technieken word een professionele meesterstoker.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Droom je ervan om zelf een fles op de markt te brengen? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Een goede likeur maken is een echte kunst. In deze opleiding kom je terecht in de wondere wereld van het destilleren. Leer de grondstoffen kennen die aan de basis liggen van jouw destillaat en speel met scheikunde. Leer de technieken van een professional en maak kennis met de apparatuur die van jou een meesterstoker zal maken. In deze praktische opleiding slaan we zelf aan het stoken. Word de aromaspecialist, de destilleerexpert en de smaakbrenger.

“Omdat de markt rond speciale dranken boomt, zijn er kenners nodig die mensen kunnen helpen bij de zoektocht naar de ideale fles”

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

In stokerijen en sterkedranken-handels zoekt men volop naar mensen met kennis van zaken. Omdat de markt rond speciale dranken boomt, zijn kenners nodig die mensen kunnen helpen bij de zoektocht naar de ideale fles. Of misschien wil je zelf wel een eigen likeur of destillaat op de markt brengen? Onze oud-studenten bewezen al meermaals dat het mogelijk is!  De stiel van het stoken is er eentje waarin vakmanschap rechtstreeks de kwaliteit van het product bepaalt.
Maar ook liefhebbers kunnen bij ons terecht.

Is het wel voor mij?

Droom je ervan om zelf een fles op de markt te brengen? Zou je graag je eigen sterke drank stoken? Of ben je aan de slag in een drankenhandel en wil je je kennis bijschaven? Dan is deze opleiding op jouw lijf geschreven. Bij CVO Brussel is iedereen welkom: van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel. Leer de kneepjes van het vak en scherp je techniek aan.

Een docent vertelt

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen:

  • in een stokerij

  • in een sterkedrankenhandel

  • in een artisanaal of industrieel likeurbedrijf

  • of gewoon thuis: maak je eigen gin of jenever!

 

 

Inschrijven
Likeuren en destillaten bij

 

 
 

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Wouter van Namen
Wouter van Namen

Ik volgde de opleiding destillatie bij CVO COOVI. Vooral de fijne medestudenten blijven me bij maar ook de kennis die onze lectoren op een aangename wijze overdroegen. De fijne proeverijen waren boeiend! In 2014 kreeg ik het idee om gin te brouwen vanuit een distillatieproces dat zich onderscheidt van het traditionele. In het hart van de Vlaamse Ardennen doopte ik de unieke gin onder de naam ‘Papillon’.