Overslaan en naar de inhoud gaan

Plant mee de groene longen van de stad

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Heb jij groene vingers? Werk je graag in de buitenlucht, omgeven door groen? Tijd om je om te scholen tot hovenier!

Plant mee de groene longen van de stad. Werk buiten, in de frisse lucht, met je gezicht in de zon en je handen in verse aarde. Word de wandelende bomenencyclopedie, de snoeispecialist, de plantenexpert én de onkruidbestrijder. Leer snoeischaren, kettingzagen en graafmachines hanteren alsof je nooit iets anders gedaan hebt. Word een krak in tuinbouw en tuinaanleg. Word een beschermer van het milieu.

Word hovenier, met CVO Brussel.

“In de privé en bij gemeentelijke groendiensten kan men goed volk gebruiken”

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

De vraag naar tuinbouwspecialisten is groot. Vooral in de privé-sector zoekt men naar getalenteerde hoveniers, maar ook bij gemeentelijke groendiensten kan men goed volk gebruiken. Bij CVO Brussel leggen we niet alleen de basis van jouw tuinbouwkennis, we loodsen je ook door de nodige specialisatie-opleidingen. Zo krijg je een voorsprong op de concurrentie.  We stomen je klaar voor de arbeidsmarkt.

Is het wel voor mij?

Altijd al groene vingers gehad? Of werk jij gewoon graag in de buitenlucht, omgeven door groen? Dan wordt het tijd om je om te scholen tot hovenier! Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Een docent vertelt

Docenten

Kristof Barbé
Kristof Barbé

Kristof heeft al 25 jaar ervaring in de tuin. Sinds 2013 geeft hij zijn kennis door aan cursisten van de opleiding hovenier. Kristof is gespecialiseerd in groenaanleg en- onderhoud. Een tuin of een park is meer dan een boom en een bloempje. Je moet de juiste plantkeuzes maken en de planten ook begeleiden. Hoe ouder een tuin wordt, hoe fascinerender. Altijd ontdek je wel iets nieuws.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn groot. Steek de handen uit de mouwen bij

  • gemeenten
  • hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven
  • ontwerpbureaus
  • recreatiebedrijven
  • boomverzorgingsbedrijven
  • tuinaannemers en tuincentra.

Of je start je eigen tuinbouwzaak op. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Tuinbouw bij CVO Brussel

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

James De Spiegelaere
James De Spiegelaere

Ik studeerde af als hovenier aan CVO COOVI. Al mijn dagen bij COOVI vormen mijn mooiste herinnering van die tijd. Het liefst verzorg ik planten en bedien ik machines. Na mijn opleiding ging ik onmiddellijk in de privésector aan de slag.

Wein Van den Broucke
Wein Van den Broucke

Ik studeerde af als hovenier. Mijn mooiste herinnering aan de opleiding waren de samenwerking met de medecursisten en de groepssfeer. Met hulp van de leerkrachten kon ik stage lopen in de Nationale Plantentuin. Erna koos ik om bij Pro Natura vzw aan de slag te gaan.  Sinds juli 2017 ben ik er werfleider.