Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons atelier kan jij je creatief helemaal laten gaan

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Als bloemen voor jou altijd meer zijn dan louter decoratie, schuilt er een florist in jou!

Heb jij groene vingers? Fleur jij helemaal op van heerlijk geurende bloemstukken? En wil jij alle technieken leren om lelies, ranonkels en chrysanten om te toveren tot kleine kunstwerken? Dan is het CVO Brussel floristenteam voor jou de geknipte omgeving. Deze opleiding is er voor ondernemende creatievelingen. In ons atelier kan jij je artistiek helemaal laten gaan. En je leert er alle technische knepen van de kunst van het bloemschikken.

Leer stijlvolle bloemstukken maken voor alle belangrijke momenten in het leven. Word de knipper. De snijder. De meester-samensteller. En bloei helemaal open.

Word florist, met CVO Brussel.

“Leer de technieken perfect beheersen en bloemstukken creëren om trots op te zijn”

Nieuw! Introreeksen Florist

Heb je zin in een korte lessenreeks Florist? Schrijf je in en volg 5 thema-lessen, telkens op maandag- of woensdagavond. 

Korte lessenreeks Florist

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

Bloemenwinkels en tuincentra kunnen goed geschoold personeel altijd gebruiken. Overal zoeken floristen naar mensen die in het vak willen stappen. Het is immers niet simpel om iemand te vinden die alle technieken perfect beheerst en bloemstukken creëert om trots op te zijn. Dat leer jij allemaal bij CVO Brussel.

Is het wel voor mij?

Als bloemen voor jou altijd meer zijn dan louter decoratie, schuilt er een florist in jou! Ga actief aan de slag en ontwikkel je creatieve vaardigheden.Een fijne opleiding waarbij je dagelijks goedgemutst wordt door de bloemenpracht.

Een docent vertelt

Foto: Annie Sprat - Unsplash

Docenten

Riet Jacobs
Riet Jacobs

Ik startte 30 jaar geleden al met bloemschikken bij CVO Brussel. Ik adem bloemen, en het is altijd mijn passie geweest om er dag in dag uit mee bezig te zijn. Bij CVO Brussel werken geeft me veel vrijheid. De opleiding is speciaal omdat er zo veel praktijk aan te pas komt. Je komt bij ons buiten en je kan meteen bij een bloemenwinkel aan de slag. Mijn specialiteit zijn natuurlijke boeketjes op vorm. En lesgeven? Dat zat gewoon in het bloed.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. Steek de handen uit de mouwen

  • als assistent(e) in een bloemenwinkel

  • in een tuincentrum

  • als decorateur voor evenementen.

Of start als zelfstandig florist! Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Florist bij CVO Brussel

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Wendy Tortelboom
Wendy Tortelboom

Ik volgde bloemschikken bij COOVI. Met een groep cursisten een bloemenevent verzorgen, was voor mij een verrijkende ervaring. Zo zetten we de Japanse tuin in Oostende in de bloemetjes. In de kerstperiode zetten we de boerderij of het secretariaat op de COOVI-campus helemaal in kerstsfeer. Bij CVO COOVI kreeg ik heel wat basiskennis en techniek mee. De boeiende contacten met ervaren en gepassioneerde bloemschikkers lieten me toe mijn eigen creativiteit en stijl te ontwikkelen.

Nu help ik regelmatig in een bloemenzaak. Als freelancer ben ik flexibel en dat is nodig in deze sector. Daarnaast bouw ik stilaan mijn eigen cliënteel op.

intensief dagtraject florist
Marine Renard

Na een korte maar leerrijke opleiding van 6 maanden onder leiding van Riet Jacobs hadden we de basis van de floristiek onder de knie. Riet communiceert met passie en geduld. Ze volgt je persoonlijk op zodat je evolueert en bijleert. Dankzij de vele stages Kun je de theorie in praktijk omzetten.  Zo leer je op korte tijd enorm veel bij, en ben je al te werk gesteld in een zaak. Ik heb na de opleiding meteen werk gevonden als florist. Ik hoop het tweede deel van de opleiding te kunnen volgen om nog te beteren en zelfstandig te worden zodat ik later mijn eigen boetiek kan hebben. Daar streef ik naar en op COOVI kan ik rekenen om me daarbij te helpen. Ik raad iedereen aan om deze professionele opleiding te volgen zolang je maar genoeg passie hebt.