Overslaan en naar de inhoud gaan

We dompelen je onder in de wereld van mout en hop

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Heb jij altijd al van een eigen bier gedroomd? Of ben je al aan de slag in een brouwerij en wil je je kennis bijschaven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Bieren van lage gisting. Bieren van hoge gisting. Spontaan gegiste bieren. Jij weet ze wel te (s)maken. Deze technische opleiding maakt van jou een expert in fermentatieprocessen van bier. Je leert bier brouwen, degusteren en kritisch beoordelen. Je zal zelf in de potten roeren want bij CVO Brussel leer je door te doen. Je ontdekt de wereld van mout en hop. En terwijl de suikers zich in alcohol omzetten, leer je alles over accijnzen, voedselveiligheid en debietregeling. Begint het al te borrelen?

Word brouwer, met CVO Brussel.

“Met al je praktijkervaring kan je zo in een brouwerij aan de slag”

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

Jij kent straks niet alleen het verschil tussen een dubbel en een quadrupel bier. Je kan ze zelf brouwen. Met al je praktijkervaring kan je zo in een brouwerij aan de slag. Niets belet je om thuis je eigen bier te produceren, of de markt te veroveren met je zinnenprikkelende brouwsels.

Is het wel voor mij?

Heb jij altijd al van een eigen bier gedroomd? Of ben je al aan de slag in een brouwerij en wil je je kennis bijschaven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven. Bij CVO Brussel is iedereen welkom: van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel. Leer de kneepjes van het vak en scherp je techniek aan.

Een docent vertelt

Docenten

Luc Pauwels
Luc Pauwels

In ben in1989 gestart bij CVO Brussel. Dagelijks in een technische opleiding lesgeven, waar doelgericht werken en nieuwe technieken en dranken uittesten en ontwerpen centraal staan, blijft mij boeien. 'Alles voor de wetenschap' is het motto van de opleiding. Vakmannen afleveren is mijn brandstof. Mijn specialiteit is natuurlijk Brouwen en Destilleren maar het werken met micro-organismen in het algemeen.

 

 

Frederiek Bouljon
Frederiek Bouljon

Naast het maken destillaten en likeuren, verdiep ik me ook in het bierbrouwen. Ik heb een passie voor streekproducten. Ik werk met verschillende destilleertechnieken en toon hoe creatieve combinaties van verschillende vruchten en kruiden tot nieuwe ontdekkingen leiden. Als lesgever houd ik van de interactie met cursisten. Hun motivatie en ondernemerschap werken aanstekelijk en leiden tot onverwachte vragen en uitdagingen.

Deze opleiding geeft de cursist meerdere mogelijkheden: destilleren als hobby, een bredere kijk krijgen op gastronomie of waarom niet een eigen gin op de markt te brengen.

 

 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis.De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen:

  • als brouwer in een brouwerij

  • in een dranken- of bierhandel

  • in een bierrestaurant

  • bij je thuis, door je eigen bier te brouwen

Of start als zelfstandige een eigen café!  Droom groots. Wat houdt je tegen?

 

 

Inschrijven
Brouwerij bij CVO Brussel

 

 
 

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Kloris Devillé
Kloris Devillé

Ik rondde mijn opleiding Brouwerij-Destilleren in 2015 af. Bij CVO COOVI kreeg ik een goede theoretische kennis van de brouwingrediënten mee. Ik leerde creatieve oplossingen vinden voor specifieke problemen van de hobbybrouwer. De opleiding verruimde mijn blik op de waaier aan alcoholische dranken. Naast jenever zijn er ook marc, vermouths, bitters enz. Ondertussen werkte ik al in verschillende brouwerijen: Brouwerij Den Herberg, Brouwerij/stokerij Waterloo en ook in Brouwerij Timmermans, Bourgogne des Flandres…

Jo Abbeloos
Jo Abbeloos

In 2010 rondde ik mijn opleiding technicus in de fermentatieprocessen af. Mijn passie voor bierbrouwen is groot. Belangrijk voor mij is het delen van die passie met medecursisten. Ik brouw als ‘zigeunerbrouwer’ in verschillende brouwerijen. Een recente biercreatie heet Schrijverken, gebrouwen met eigen gekweekte Groenebel hop!

 

Elise Vandoninck
Elise Vandoninck

Ik studeerde af als technicus in de fermentatieprocessen. Ik was reeds bierkenner maar miste technische achtergrond. Hoe kan men het schuim op het bier verbeteren? Hoe spoort men fouten in proefbrouwsels op? De opleiding bood antwoorden op mijn vragen en sindsdien kan ik met kennis van zaken meespreken. Samen met Peter en Jens, twee medecursisten en nog twee vrienden, startten we onze eigen huiskamerbrouwerij op: ‘Bieren Cabardouche’.

Louis Schrevens
Louis Schrevens

Ik werd in 2013 technicus in de fermentatiewetenschappen-brouwen. Bij CVO COOVI leerde ik vooral hoe je theorie omzet in praktijk. Dat leidde tot de opstart van mijn artisanale, professionele microbrouwerij: Brouwerij-Distilleerderij Craywinckelhof. Daar ben ik nu algemeen bestuurder en brouwer

Nicolas Masscho
Nicolas Masscho

Ik ben technicus in de fermentatieprocessen. Bij CVO COOVI genoot ik van de praktijklessen, de verschillende brouwerijbezoeken en van het bezoek aan de ‘Zythos bierbeurs’ in Leuven. De opleiding zorgde ervoor dat ik nu een netwerk van ervaren mensen en vrienden in de bierwereld heb. Ik leidde zelf de productie bij brouwerij Boelens van 2009 tot 2017.

Raymond
Raymond De Saegher

Ik volgde reeds verscheidene opleidingen bij CVO-COOVI: wijntechnicus, wijnkenner, brouwer, bierkenner, kok en ook opleidingen in foodpairing en destillatietechnieken. Mijn mooiste herinnering is de eerste les brouwen, met een proeverij en het ontdekken van de eindeloze mogelijkheden om nieuwe bieren te brouwen. Ook de ‘COOVI-barbecuewedstrijd’ is mij bijgebleven! Door het volgen van de opleidingen heb ik mijn talenten ontdekt. Ik richtte mijn eigen brouwerij 4Pajot op en ik ben adviseur/brouwmeester bij Capra Noastra (ROM)”