Overslaan en naar de inhoud gaan

Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je vroeg uit de veren, en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden? Bij ons kan het!

Komt het water je in de mond bij de geur van ovenvers brood? Smelt je voor delicatessen als strudel en ijstaart? Ontdek het oeroude ambacht van bakker in de ateliers van CVO Brussel. Steek je handen uit de mouwen en kneed jezelf tot een doorbakken expert. Jij verdient straks je brood met de bereiding van de fijnste banket- en broodproducten. Van gist- tot bladerdeeg, van harde tot zachte luxe.  Als medewerker bakker, bakker of banketbakker gaat jouw gebak straks gegarandeerd over de toonbank.

Wees wakker. Word bakker. Met CVO Brussel.

“Wees wakker. Word bakker.”

Korte intro

Ja maar, is daar vraag naar?

De arbeidsmarkt snakt naar goede bakkers. Afgestudeerde medewerkers bakkerij, bakkers of banketbakkers maken het sowieso in dit knelpuntberoep. Met deze brede opleiding kan je alle kanten uit. Ga werken in ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkerijen. Of verdien een goede boterham in tea-rooms, croissanteries en snack- of voedingsketens. Jouw professionele toekomst is verzekerd bij CVO Brussel.

Is het wel voor mij?

Kick jij op de geur van warm brood? Ben je een vroege vogel en sta je te popelen om klanten de mooiste broden en koffiekoeken voor te schotelen? Al gedacht aan bakker worden? Onze cursisten komen van overal. Van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

De docent vertelt

Extra: wil je een korte intensieve opleiding volgen?

Naast deze opleiding, organiseert CVO Brussel ook korte, intensieve opleidingen. 

Na 5 maanden, krijg je het officieel certificaat van Medewerker Bakkerij.

Medewerker Bakkerij in 5 maanden 

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn legio. Steek de handen uit de mouwen:

  • als ambachtelijk bakker

  • als industrieel bakker

  • in een distributiebedrijf.

Of start als zelfstandige je eigen (banket)bakkerij! 

Inschrijven
bakkerij

Maak kennis met de CVO Brussel alumni

Dominique De Clercq
Dominique De Clercq

Bij CVO COOVI heb ik heel wat opleidingen gevolgd: bakkerij, chocoladebewerking, bereiding van roomijs en ijstaarten, een cursus bedrijfsbeheer, de leertrajecten koude en warme keuken. Al die opleidingen komen mijn professionele carrière ten goede. Binnenkort start ik mijn eigen winkel in Oostende en verkoop ik pralines, koekjes, koffie, thee, enz. Op vrijdag geef ik workshops in mijn zaak.

Heel graag denk ik terug aan de vele vriendschappen met medecursisten die ik er op nagehouden heb.

Marijke Van Eygen
Marijke Van Eygen

Ik volgde de opleiding bakkersgast en studeerde verder tot brood-en banketbakker. Ik heb mooie herinneringen aan de opleidingen. Met de collega’s vormden we een hechte groep. We hielpen elkaar en maakten samen veel plezier. Door het werkplekleren kon ik na de opleiding meteen aan de slag. Ondertussen heb ik vast werk en bak ik op bestelling verse wafeltjes, koekjes en taarten. Daarvoor heb ik mijn bedrijfje KoWaTa opgericht. Ik verzorg ook desserts voor allerlei feesten en speciale gelegenheden!