Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdiep je in de wereld van ICT, netwerken en besturingssystemen

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

 

 
 

Ben je gefascineerd door informatica en computers? Wil je alles weten van netwerken en besturingssystemen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Je leert online en offline gegevens en bestanden organiseren en beheren. Het gaat daarbij om de hele infrastructuur van servers, werkstations, netwerk-apparatuur en bekabeling.

Je leert de beveiligingsstrategieën uitwerken en toepassen om ICT-apparatuur, netwerken, programma’s en gegevens tegen risico’s te beschermen.

Korte intro

 

Ja maar, is daar vraag naar?

De bedrijfswereld is continu op zoek naar goed opgeleide en bekwame informatici die algemene computersystemen en besturingssystemen, servers en netwerken kunnen installeren en onderhouden. ICT-specialist vormt al jaren een knelpuntberoep: je maakt dus een heel grote kans om onmiddellijk werk te vinden. 

Is het iets voor mij?

De opleiding ICT Besturingssystemen en Netwerken is dé opleiding bij uitstek voor wie interesse heeft in informatica en computers.

Als je de opleiding BESTNET (besturingssystemen en netwerken) combineert met AAV (aanvullende algemene vorming) dan behaal je meteen ook een diploma secundair onderwijs.

Met het  diploma BESTNET kun je vele kanten uit. Je wordt helemaal klaargestoomd voor het bedrijfsleven, maar je krijgt tegelijkertijd ook de nodige bagage mee voor een opleiding in het Hoger Beroepsonderwijs.

De docent vertelt

Praktisch

Naam opleiding ICT Besturingssystemen en Netwerken

Toelatingsvoorwaarden:

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden.

Voorziene startdatum:

September 2022

Duur van de opleiding:

De opleiding duurt 2 semesters (1 jaar)

Afgeleverd attest:

Als je slaagt voor de opleiding krijg je het certificaat van besturingssystemen en netwerken. In combinatie met het het certificaat van aanvullende algemene vorming krijg je een diploma secundair onderwijs.

Locatie
Campus Kaai, Materiaalstraat 67, 1070 Anderlecht
 
 

Toekomst

 

 
 
Inschrijven