Overslaan en naar de inhoud gaan

5 top-docenten voor onze opleiding Wijnmaker

vr, 10/02/2020 - 11:49

Op 10 oktober start opnieuw de opleiding Wijnmaker bij CVO Brussel. Interessant voor professionals, carrièreswitchers en liefhebbers. Je leert niet niet alleen je eigen wijn creëren. Je kan daarna ook aan de slag als wijnexpert, in een wijngaard of zelfs een eigen wijnhandel oprichten.

En nieuw vanaf dit jaar: je krijgt de opleiding van een team van 5 docenten.

Docenten uit het vak

De docenten zijn wijnbouwers en -kenners die zelf in het vak staan. Een grote meerwaarde. Want naast theorie en praktrijk, delen zij natuurlijk ook hun persoonlijke visie en hun ervaringen met de cursisten. De opleiding is daardoor veel diverser en de cursisten bouwen meteen een breder netwerk in de wijnwereld uit.

Het team bestaat uit:

Mark Longin

Mark Longin is bezieler van de Ninoofse wijnhandel Proef de Passie met een eigenzinnige selectie van Europese biologische, biodynamische en natuurwijnen. Hij is gepassioneerd wijnbouwer op Terroir TerWaer, natuurwijngaard in wording in Denderhoutem en rechterhand van wijnbouwer Servaas Blockeel op Wijngaard Lijsternest.

Mark doceert in wijn(bouw)opleidingen aan de Vlaamse Wijnacademie en CVO Kisp.

Maxim Geunis

Maxim Geunis is tweede generatie wijnboer bij Wijndomein Optimbulles in Borgloon. Hij is ook actief als consultant voor startende wijndomeinen in Vlaanderen. Maxim is "Ghost Winemaker" voor Vini Peer Montesi (verleden) Domein Cuvelier en Bzart Lambiek. Hij heeft een passie voor experimenten met wijn, cider en lambiek. 

Christophe Beele

Christophe Beele is oprichter van ARTE.SANO Vinoteca, de gespecialiseerde Spaanse wijnhandel in natuurwijnen, organic, So2 Free, inheemse rassen, sherries, txakoli, underground wijnen, cavas “met een hoek af” en andere buitenbeentjes uit Spanje.

Hij is ook oprichter en viticulturist van Vignoble Jardin de la Couturelle, een eigenzinnig wijnbouwproject in Henegouwen. Hij verbouwde al wijn in Spanje, Frankrijk, Australië en Chili. Vandaag consulteert hij all round wijnbouwprojecten.

Christophe is gedreven Garnacha-fan en geboeid door de Spaanse wijnindustrie. Hij is bio-ingenieur en heeft een Master's Degree in Viticulture and Oenology: EMAVE SupAgro Montpellier & Universidad Politécnica de Madrid.

Eva Wilsens

Eva Wilsens is de bezieler van Tasting Notes. Ze is germaniste en actief in de kunstensector, maar ook gepassioneerd door wijnen. Als Micro-wijnbouwer experimenteert ze en maakt ze haar eigen niet-commerciële wijn in hartje Brussel. Ze is actief als wijnverkoper voor Mig's World Wines in Brussel. Eva is opgeleid in Bedrijfskunde, Wijnkenner - Technicus fermentatieprocessen wijnen en Sommelier.

Andries Verdegem

Andries Verdegem heeft een passie voor wijn, vinificatie en wijnbouw. Met Andries wijnconsulent biedt hij ondersteuning wijn en sterke dranken voor detailhandels, en begeleidt hij wijndegustaties en wijncursussen. Hij creëerde ook een micro-wijngaard in zijn eigen tuin.

Andries is opgeleid als Master Occupational Health & Safety Management - Technicus in fermentatieprocessen wijnen - Sommelier - Sommelier-Conseil (Université du Vin Suze-la-Rousse) en WSET Level 3, WineWise te Brussel.

Een officiële opleiding

Wijnmaker bij CVO Brussel is een officiële opleiding, erkend door de Vlaamse overheid.

Als je ze helemaal volgt, krijg je het certificaat Technicus in Fermentatieprocessen - wijnen.

Je kan er ook voor kiezen om enkel een aantal modules te volgen.

Meer info?

Lees alles over de opleiding op de pagina van onze Opleiding Wijnmaker.

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot midden oktober. Mail cvo@coovi.be voor meer info over de modules, de lestijden en het inschrijvingsgeld.

 

Banner wijnmaker 2020