Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde lerarenopleiding

HET ONDERWIJSLANDSCHAP VOOR HET OPLEIDEN VAN LERAREN STEEKT VANAF SCHOOLJAAR 2019-2020 IN EEN NIEUW JASJE!

De Specifieke Lerarenopleiding of SLO verdwijnt en vanaf september 2019 volg je: 

  • aan de Erasmushogeschool Brussel (EhB) een Educatieve Graduaatsopleiding of een verkorte Educatieve Bachelor;
  • aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een verkorte Educatieve Master.

Je opleidingsplaats blijft echter in je vertrouwde omgeving, dicht bij huis. Mensen met een professionele nuttige ervaring en/of een diploma, al dan niet al aan het werk in het onderwijs, blijven als zij-instromers dus welkom. We leiden je op tot startklare leraar secundair, volwassenen- en/of kunstonderwijs. 


VUB

VERKORTE EDUCATIEVE MASTER

Al een master op zak en zin in een onderwijscarrière? Dan ben je bij de verkorte Educatieve Master aan het juiste adres. Haal op één jaar tijd jouw lesbevoegdheid aan de VUB in Leuven of Diest dankzij het flexibel blended leren traject.

Op basis van je vooropleiding kies je één van de 8 educatieve master-programma's in een verkort traject van 60 studiepunten. In elke master heb je de keuze voor minstens twee vakdidactieken en staat praktijk centraal

Ik wil meer weten!


EhB

VERKORTE EDUCATIEVE BACHELOR

Heb je al een bachelordiploma en wil je graag lesgeven in het onderwijs? Wil je mensen meenemen in jouw passie voor een vak? Dan kan je aan de Erasmushogeschool Brussel terecht in de verkorte Educatieve Bacholor.

Via zelfstandig  werk,  praktijk  en persoonlijke competenties leiden we je op tot een bekwame en deskundige leraar met een eigen identiteit in het secundair en/of volwassenonderwijs.  

Ik wil meer weten!

Heb je nog vragen? Stel ze via edu@ehb.be.


EhB

EDUCATIEVE GRADUAATSOPLEIDING

Ben je loodgieter, bakker, kapper, schrijnwerker enz. met minstens drie jaar beroepservaring en wil je graag de overstap maken naar het onderwijs? Wil je mensen meenemen in jouw passie voor het vak?  Dan kan je aan de Erasmushogeschool Brussel terecht in de Educatieve Graduaatsopleiding.

Via  zelfstandig  werk,  praktijk  en persoonlijke competenties leiden we je op tot een bekwame en deskundige leraar met een eigen identiteit in het secundair en/of volwassenonderwijs.

Ik wil meer weten!

Heb je nog vragen? Stel ze via edu@ehb.be.


Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Klik op de situatie die op jou van toepassing is en ontdek de weg naar jouw nieuwe toekomst!